Sunshower


 

 

Een gezond kleurtje én aangename infrarood tijdens het douchen.Ervaar op een verantwoorde manier de positieve effecten van infrarood én van gedoseerd zonlicht tijdens het douchen. Hoe? Met de combi full body van Sunshower. En dat gewoon in je eigen douche. 

De voordelen van infrarood
Infrarood heeft een aantal voordelen. Allereerst is infrarood warmte zeer aangenaam. Het wordt gebruikt als erkende pijnbestrijding bij reumatische klachten. Daarnaast stimuleert het de bloedsomloop en heeft het een helende werking op je spieren en gewrichten. Om van deze voordelen te kunnen genieten kan je de Sunshower zeer eenvoudig in jouw bestaande douche monteren. 

De voordelen van gedoseerd zonlicht
Gedoseerd zonlicht is op allerlei manieren goed voor je. Zo verhoogt het de weerstand door vitamine D, zorgt het voor positieve energie én een gezond zomers kleurtje. Met de Sunshower combi full body creëer je een egale en geleidelijke bruining van je lichaam. Hij is efficiënter en gezonder in gebruik dan traditionele zonnehemels, neemt geen extra ruimte in beslag, bespaart tijd en is tot slot zeer eenvoudig te bedienen.  

Verantwoord zonnen & rekening houden met je gezondheid
Om je lichaam te voorzien van een natuurlijke aanmaak van de juiste hoeveelheid vitamine D adviseert de KWF Kankerbestrijding een kwartier zonlicht per dag. Vitamine D is namelijk zeer belangrijk voor je algemene gezondheid. In de zomer is het zeker geen probleem dit kwartiertje zonlicht te pakken, alleen lukt het in de wintermaanden niet zo gemakkelijk. En dan krijg je dus een tekort aan vitamine D. Juist in de periode wanneer griep en verkoudheid al zoveel op de loer liggen. Door gebruik te maken van de Sunshower combi voorzie je je lichaam van een gedoseerde hoeveelheid kunstmatig zonlicht (UV straling). En de combinatie met het douchen maakt het gemakkelijker dat kwartiertje per dag te pakken. Verder heeft onderzoek met dermatologen aangetoond dat regelmatig kort gebruik van de Sunshower er toe kan leiden dat de Vitamine D aanmaak op het gezonde zomerse niveau blijft. 

Infrarood lampen
De combi full body hanteert IR lampen met een compleet IR spectrum maar een optimum in het korte golf gebied. De straling kan diep in je huid doordringen, tot maar liefst 5 mm. Er is dus sprake van een effectieve en optimale verwarming van je lichaam. Deze IR lampen zijn bij voorkeur geschikt om rechtstreeks je nek, rug en schouders kortstondig te behandelen. Direct na inschakelen wordt al het volledige warmtevermogen bereikt, hierdoor verspilt de combi full body geen tijd en energie. Na 4-8 minuten is er al een merkbaar effect. 

Plug & Play
Monteer de Sunshower combi eenvoudig in de hoek van een bestaande doucheruimte. Met behulp van de gebruiksvriendelijke handleiding is het in enkele stappen gedaan. Je kunt dit uiteraard zelf doen, maar je kunt het ook laten uitvoeren door een erkend installateur. Voor meer informatie over deze installatie? Kijk dan even naar het Sunshower combi pre-installatie document. 

Gebruik
Omdat de Sunshower combi zo eenvoudig in gebruik is, kan iedereen hem gebruiken. Je kunt er tijdens het douchen voor kiezen om te zonnen (UV) of te genieten van infrarood warmte (IR). En dankzij de ingebouwde timer - met een maximale bruiningstijd van 10 minuten - bruin je altijd verantwoord en gedoseerd. Bijkomend voordeel is dat ook na het douchen, tijdens het afdrogen, de infrarood warmte zeer aangenaam is.